GeoKOAX aardwarmtesonde

De GeoKOAX aardwarmtesonde, voor het hoogste vermogen per meter uit de Nederlandse aarde!

De GeoKOAX aardwarmtebuis is een hoog rendement aardwarmtesysteem uit Duitsland.

Met een diameter van 14 cm en een unieke vorm aan de binnenkant levert dit systeem afhankelijk van de bodem samenstelling een vermogen van 40 tot 120 watt per meter!

Hoe werkt het?

Door de schroefvormige lamellen in de collectorbuis neemt het langzaam naar beneden stromende medium een zgn. turbulente stroming aan, waardoor het optimaal mengt en de door de aarde aangevoerde energie optimaal opneemt. Als het grote volume dan de volledige energie heeft opgenomen en de onderzijde van de collector heeft bereikt, moet het met een hoge snelheid door de binnenbuis naar de verdeler/verzamelaar, of eventueel doorgelust naar een volgende collector. Het ontwerp is gebaseerd op een stroming welke factor 3  lager ligt dan de stroming in traditionele systemen. Hierdoor krijgt de in de GeoKOAX aanwezige vloeistof – mengsel bestaande uit water en glycol alle gelegenheid om de door de aarde toegevoerde energie op te nemen.

Tevens werkt de grote inhoud als een buffervat, waardoor grote temperatuur – schommelingen worden voorkomen.

Om die reden is een menging van 90% water en 10% glycol ruim voldoende om een goede werking te garanderen, en is de thermofysische eigenschap van het mengsel optimaal ook bij lage temperaturen, wat een beter rendement oplevert en een behoud
is voor de circulatiepomp(en) in het systeem.

Voor meer informatie en/of een offerteaanvraag verzoeken wij u een email te sturen naar info@geoholland.nl

       

 

 

 

Deel, Mail of print


Reageer

nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *